?Des del CJX vos convidem a participar el proper dissabte 16 de novembre de la marxa que organitza la Plataforma per l’accessibilitat Universal de Xàtiva Placcuni Xàtiva de la que Divergents Xàtiva, una de les nostres entitats membre forma part activa.

Es tracta d’una marxa per diferents llocs emblemàtics de Xàtiva en la que es mostraran les barreres arquitectòniques que impedeixen l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, generant així una situació de desigualtat que entre totes i tots hem d’aconseguir revertir, demanant a l’Ajuntament que actúe i elimine aquestes barreres per tal d’aconseguir una Xàtiva vertaderament accessible.

Vos esperem a totes i tots a les 17:30h a la porta de l’Ajuntament.

___

Hola! Des de la plataforma per l’accessibilitat universal de Xàtiva estem organitzant una passejada per la nostra ciutat des d’una altra òptica, vine-te’n!
Veurem espais públics i privats on les persones amb mobilitat reduïda, gent gran, gent amb carrets de bebès… no poden accedir, tot i que la llei ja obliga a que tots els edificis siguen accessibles.
Eixirem dissabte 16 a les 17:30 des de la porta de l’ajuntament. T’esperem!
I, per favor, convida a totes aquelles ciutadanes que volen una ciutat inclusiva!

___

Estimades companys i companyes:

Recentment s’ha constituït a la nostra localitat una Plataforma per l’Accessibilitat Universal, aquesta aglutina diferents col·lectius de la nostra ciutat amb una mateixa sensibilitat, la de fer valer els drets humans de les persones amb algun tipus de diversitat funcional, i amb l’objectiu de ajuntar les nostres forces per poder tenir les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans més enllà de les nostres circumstàncies personals. La plataforma està constituïda per les següents associacions:

· Divergents, per al suport de persones amb diversitat funcional.

· Aspromivise, Associació protectora de persones amb diversitat funcional.

· Axem 13, Asociación de Esclerosis Múltiple

· AXATEA, Associació de Pares i Mares de persones amb Trastorn d’Espectre Autista de Xàtiva.

I ens donen suport més de una desena d’associacions.

A la nostra ciutat en l’actualitat ens trobem amb l’existència d’espais públics i privats relacionats amb l’administració, la sanitat, l’educació, la cultura, l’oci… que no són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. L’accessibilitat universal és una obligació que marquen les lleis i ja és una il·legalitat tindre espais no accessibles per a totes i els diferents estaments de govern han de garantir una societat inclusiva, en la que totes les persones tinguen igualtat d’oportunitats, circulació i participació.

Una Xàtiva accessible per a totes, beneficiarà no només a les persones amb diversitat funcional, sinó que totes podem experimentar en algun moment de la nostra vida una situació que ens limita la mobilitat (gent gran, accidents, anar amb un carret de bebè…) i, per tant, l’interès de què aquestes necessitats siguen adequadament ateses no és un interès particular, sinó de totes les persones.

Per això, el proper DISSABTE 13 DE NOVEMBRE A LES 17:30 h realitzarem una ruta pels edificis de titularitat pública de la ciutat que presenten barreres arquitectòniques en una acció de visibilització i denúncia de la situació actual de la nostra localitat.

És per això que volem convidar-vos a aquesta acció i esperem la participació i el recolzament del vostre col·lectiu. Feu extensiva aquesta invitació a totes aquelles persones i col·lectius que considereu adhient.

Gràcies per la vostra atenció. Vos esperem en la passejada!

Plataforma per l’accessibilitat Universal de Xàtiva.