El passat dissabte 21 d’ocubre va tindre lloc a l’Albereda Jaume I la FesJove 2023 “Associacionisme, un món per descobrir”,  la fira de l’associacionisme juvenil que organitza anualment el CJX, amb  un gran èxit d’assistència i participació per part de les associacions membre i entitats convidades.

Des del Consell de la Joventut de Xàtiva valoren molt positivament el resultat de la FesJove 2023, que va reunir a un centenar de persones durant el transcurs de l’activitat que va tindre lloc des de les 10h fins les 14h. Una fira baix el lema “Associacionisme, un món per descobrir, plena de contingut i activitat per part de les associacions mostrant la seua tasca a través d’estands informatis, activitats, jocs , etc.

A banda de les associacions que formen part del CJX, enguany s’ha convidat a la Regidoria de Participació Ciutadana junt a la tècnic de participació de l’Ajuntament de Xàtiva, per a que informaren i explicaren que existeix una pàgina web d’associacions de Xàtiva i com fer ús d’aquesta. A més, també va assistir la Regidoria de Joventut junt a les seues tècniques de joventut on van ensenyar tot el que han preparat per al 40 aniversari de la casa de la joventut. També van estar presents les companyes del Consell Valencià de la Joventut que ens van acompanyar al llarg de tot el dia.

A les 11:00h va tindre lloc la inauguració, en la que els membres de la Comissió Permanent, junt amb la regidoria de joventut, Lena Baraza, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà van agraïr la participació de totes les associacions i entitats participants a la FesJove, així com la tasca que fa el CJX al llarg de l’any i la seua importància. La presidenta, Alexandra Boluda, també va tindre paraules d’agraïment per l’assistència, la implicació i la participació de totes les associacions tots els anys a la FesJove. Després, van fer un recorregut per totes les associacions participants veient que és el que realitzen i a que es dediquen participant, fins i tot, en algunes d’elles.

Al llarg del dia es van realitzar diferents activitats que hi havia programades, com un assaig – taller obert i l’actuació de la Muixeranga de Xàtiva, un taller de danses d’educació no formal a càrrec de l’Agrupament Escolta Jambore i l’Agrupament Escolta Cohinoor, un sorteig d’uns cascs per sentir música i un altaveu portatil, així com les diferents activitats que es realitzaven als estands de cada associació.

Des de la Comissió Permanent del Consell de la Joventut de Xàtiva es mostren satisfets i expressen la seua màxima gratitud a tots els implicats en la FesJove 2023, amb la intenció d’avaluar la jornada per tal de seguir millorant cada i organitzar una FesJove millor en les properes edicions.