El passat dissabte 14 de desembre va tindre lloc la primera activitat de FemNatura, una excursió amb motiu del Dia de les Muntanyes que va donar inici al projecte “FemNatura”, organitzat pel Consell de la Joventut de Xàtiva i la Regidoria de Medi Ambient de l’ajuntament. Aquest projecte va ser impulsat pel CJX, al que posteriorment s’han sumat l’ajuntament i el col·lectiu “Ecoteen”, un grup de joves implicades amb l’ecologisme i el medi ambient amb moltes ganes de lluitar contra el canvi climàtic.

El projecte consta de dues fases o activitats, sent la primera part l’excursió del passat dissabte. L’eixida va ser a les 9:00h des de la porta de l’ajuntament, seguint pel Camí de Sant Antoni, la Cova Negra i la Casa de la Llum, on vam esmorzar i vam donar inici a una batuda de reconeixement per tal d’identificar totes les deixalles que vam trobar, amb l’objectiu de fer un registre que ens servirà per a la segona fase del projecte, una gran neteja que tindrà lloc el proper 8 de febrer de 2020 amb motiu del dia de l’ecologisme.

Aparentment, el paratge semblava bastant net, però cal fixar-se en les xicotetes deixalles, com paperets, mocadors, trossets de plàstic, paper d’alumini, cristalls, etc, encara que, a banda d’això, també es va trobar un matalaf i una cadira dintre del riu.

Des del CJX estem molt contents d’aquesta activitat, i per això volem agrair a les nostres associacions que hi van participar, com l’Agrupament Escolta Jamboree, que va ser el grup més nombrós, Joves de Compromís i Joves de Xàtiva Unida. També volem agrair la seua assistència a la UPCCA Xàtiva, i sobretot a la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, pel seu suport i la seua acollida.

Vos convidem a que esteu molt atentes a les nostres xarxes socials i el nostre web per tal d’estar al dia de tota la informació sobre aquest projecte i sobretot de la segona fase, la gran neteja que tindrà lloc el 8 de febrer. Vos esperem!!