L’any 2007 s’inaugurava el monument de l’Aixopluc després de molts anys de treball del Consell de la Joventut de Xàtiva, una iniciativa que va començar anys enrere i que va nàixer amb la intenció de que aquest monument es convertira en un espai d’homenatge i reconeixement de les víctimes del bombardeig.

Molts van ser els entrebancs que van haver de fer front per aconseguir la col·locació final d’aquest monument que tots i totes coneguem hui en dia. Alguns del problemes que van sorgir van ser des del suport de les associacions membre del propi CJX, el finançament del monument, la seua ubicació, etc. Per això el CJX vol recordar amb la taula redona “15 anys de l’Aixopluc” quins van ser els motius que va portar a les persones que estaven al capdavant del Consell a realitzar aquest monument, per això podran escoltar algunes anècdotes i com van solucionar els problemes que van sorgir, entre altres.

La taula redona tindrà lloc aquesta vesprada a les 19:30h en la Casa de la Cultura i participaran, Miquel Mollà, autor de l’Aixopluc, Sergi Pérez, President del CJX 2003-2005, Miquel Lorente, President del CJX 2005-2007 i Jordi Estellés, Tresorer del CJX 2005-2007.