Ha començat un nou curs per a totes i per a tots, i per això des del Consell de la Joventut de Xàtiva volen transmetre seguretat i tranquil·litat respecte a la tornada a les activitats de les associacions juvenils de Xàtiva. Des del CJX veuen molt important que les associacions reactiven la seua activitat poc a poc, sempre amb la màxima seguretat i responsabilitat.

Ahir es varen reunir amb les associacions d’educació no formal, Cohinoor, Atalaia, Jamboree i Corimbo, que formen part del CJX per valorar la tornada a l’activitat habitual. No hem d’oblidar que aquestes associacions són aquelles que eduquen en valors i ajuden als xiquets/es a socialitzar, conviure i ser millor persones. En aquesta reunió tractaren els temes relacionats amb la seguretat per a la realització de les activitats i reunions, així com l’organització dels grups de treball per tal de previndre i evitar la transmissió de la Covid-19.

Per aquest motiu, el Consell de la Joventut ha posat a disposició termòmetres i gel desinfectant. A més, han elaborat un document amb la normativa actual per facilitar l’organització de les associacions consultant les resolucions extretes i les recomanacions de les autoritats sanitàries. Cal destacar que les associacions d’educació no formal tenen una normativa especifica, la resolució de 13 de juny de 2020, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, mentre que la resta d’associacions han de regir-se per la normativa comú.

Des del CJX manifesten: “Estem convençuts de que les associacions juvenils han de reactivar la seua activitat i estaran a l’altura de les circumstancies, sabent adaptar-se i complir totes les normes establertes. Les associacions hem de ser pioneres en aquesta reactivació ja que fem una funció importantíssima per a la nostra ciutat”