Es tracta d’una publicació anual on es mostra tota l’actualitat del CJX i de les associacions juvenils de Xàtiva, amb allò més destacat que s’ha realitzat durant el 2019, informació d’interès per a joves i articles d’opinió.

La revista Associats és una iniciativa del CJX que es va iniciar l’any 2003 amb l’objectiu de donar a conèixer i visibilitzar la tasca del Consell de la Joventut i de les seues associacions membre, però que malauradament solament va comptar amb tres edicions, sent l’última la del 2005 degut a la inestabilitat econòmica i a que uns anys després el CJX va entrar en un període de desactivació. Per sort, des de l’any 2015 un grup de joves van decidir reactivar-lo i tornar a posar-lo en funcionament, pràcticament des de zero, fent una gran tasca de reconstrucció que ha portat a que actualment el CJX haja aconseguit consolidar un bon funcionament intern i una estabilitat econòmica que abans no existia.

És per això que des de l’any passat es va plantejar la idea de tornar a emprendre el projecte Associats, que s’ha materialitzat en l’edició 2019 seguint la línia estructural i estètica de les edicions anteriors, i que es pot adquirir de manera gratuïta tant en format físic en diferents punts de recollida com en format digital a través del nostre lloc web, seguint aquest enllaç.

El contingut de la revista, que compta amb 44 pàgines, s’estructura en cinc grans apartats. El primer, anomenat Que és el CJX?, en el que es fa una explicació del Consell, el seu funcionament, els seus objectius o funcions, com formar part, etc. El segon, anomenat Notícies del CJX, que fa un repàs de totes les activitats i iniciatives que s’han dut a terme durant aquest 2019. El tercer apartat, titulat Els Nostres Col·lectius, en el que cada associació membre disposa d’unes pàgines on exposen allò més interessant o destacat que han realitzat al llarg de l’any, bé alguna activitat o projecte concret, o bé una explicació de l’associació per a donar a conèixer la seua tasca. El quart, un nou apartat anomenat “Projecte Juvenil Destacat”, que busca premiar o destacar algun projecte realitzat per alguna de les associacions membre, destinat a l’apoderament juvenil, realitzat o autogestionat per joves o que promocione i fomente l’associacionisme juvenil o la participació ciutadana. I per últim, l’apartat Opinió, que compta amb quatre articles d’interès per a la joventut, realitzats per InfoJove Xàtiva, Raül Camacho (tècnic de participació ciutadana de l’ajuntament de Xàtiva), Hèctor Cuenca (expresident del CJX i actual regidor de Xàtiva Unida) i Guillermo Delegido, l’actual president del Consell de la Joventut.

Des del Consell de la Joventut de Xàtiva estem molt satisfets i satisfetes per la gran tasca realitzada i l’esforç que suposa materialitzar una iniciativa com aquesta, i animem a tot aquell que estiga interessat a que li pegue una ullada per tal de descobrir la tasca del CJX i la importància de l’associacionisme i la participació ciutadana.

Portades Associats 2003, 2004, 2005 i 2019