El Consell de la Joventut realitza l’última assemblea de l’any 2020 amb elevada participació de les associacions que formen part del Consell. En l’assemblea es va parlar de totes les accions realitzades des de l’última assemblea per part de la comissió permanent, també es va posar la mirada a l’any 2021 amb la idea de realitzar un programa d’activitats que puga fer realitat la reactivació de les associacions i que aquestes puguen sentir-se representades en el futur programa d’activitats, a més, es va acordar realitzar una avaluació d’aquest any per millorar el que siga necessari l’any vinent.

Un punt important de l’assemblea va ser la presentació i aprovació d’una resolució presentada per les 4 associacions d’educació no formal que formen part del Consell, Agrupament Escolta Jamboree, Agrupament Escolta Cohinoor, Centre Juniors Atalaia i Juniors MD Corimbo. La finalitat d’aquest resolució és la defensa de les associacions d’educació no formal i la posada en valor del paper que realitzen aquestes en la nostra societat. Pots llegir-la ací:


Resolució per la defensa de les associacions d’educació no formal “Per  unes activitats segures” 

L’associació Jamboree – Escoltes Laics de Xàtiva, Agrupament Escolta Cohinoor, Centre  Junior Atalaia i Juniors MD Corimbo reivindiquen la importància de l’oci educatiu en el  desenvolupament físic i psicològic de xiquets, xiquetes, adolescents i joves, al mateix  temps que recorden que es tracta d’un dret reconegut a l’article 68 de la Llei 26/2018 de  la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència. 

Les associacions d’educació no formal realitzen una tasca molt important per l’educació  en valors dels xiquets i les xiquetes de la nostra ciutat, i és en aquest context en el que cal  garantir el normal funcionament d’aquestes associacions per tal de poder seguir  desenvolupant la seua tasca. 

Les associacions d’educació no formal pertanyents al Consell de la Joventut de Xàtiva,  d’acord amb el Consell Valencià de la Joventut, lamenten que la Conselleria de Sanitat  haja pres unes mesures relatives a les activitats d’oci educatiu sense tindre en compte a  ningun representant d’aquest sector, fet que ha ocasionat moltes dificultats per a poder  seguir amb les seues activitats. 

A més, en Xàtiva han vist el tancament dels edificis municipals, dels parcs i dels jardins,  en definitiva dels llocs on fins ara han desenvolupat amb total normalitat les seues  activitats. Des d’aquestes associacions veuen necessari que en un context com l’actual, des de l’Ajuntament es faça tot el possible per facilitar la cessió d’espais per a la  realització d’activitats segures. Aquests espais públics són de gran importància per a  aquestes associacions, ja que poden desenvolupar les activitats complint amb totes les mesures marcades per la legislació actual. 

El Consell de la Joventut de Xàtiva es compromet a: 

– Continuar donant tot el suport i recursos necessaris en la mesura de les nostres  possibilitats per a que les associacions puguen continuar realitzant les seues  activitats.  

– Reconèixer el paper de les associacions d’educació no formal en la nostra ciutat i  la tasca que realitzen per tal de construir una societat millor per a totes i tots. 

– Posar-se a la disposició de l’Ajuntament de Xàtiva per trobar solució a aquests problemes, que estan afectant a les associacions d’educació no formal, podent arribar a un punt de paralització definitiva de la seua activitat.