𝗥𝗘𝗖𝗢𝗥𝗗 𝗣𝗘𝗥𝗠𝗔𝗡𝗘𝗡𝗧: BOMBARDEIG DE L’ESTACIÓ DE XÀTIVA DE 1939

El passat divendres 12 de febrer del del CJX vam realitzar una sèrie d’accions per homenatjar les víctimes del bombardeig en un any en el que no s’ha pogut celebrar el ja tradicional acte multitudinari. No obstant això, des del CJX vam realitzar una ofrena floral a l’Aixopluc, vam fer una sèrie de publicacions a les xarxes socials i vam gravar un vídeo amb la lectura d’un manifest en memòria de les víctimes i sobre el paper de la joventut en la recuperació de la memòria:

Manifest llegit per Guillermo Delegido, president del CJX:

“Eren les 11:30 hores del diumenge 12 de febrer de 1939, quan cinc avions procedents de la base franquista de Mallorca bombardejaven, en plena estació, un tren atapeït de soldats republicans que retornaven del front. Després del terrabastall, més d’un centenar de cossos inermes o mutilats jaien esparços per tot arreu, més d’un centenar de morts cruelment inútils davant el final imminent de la Guerra Civil.”

Hui, 12 de febrer de 2021, el Consell de la Joventut de Xàtiva ens trobem als peus de l’Aixopluc per tal de recordar les víctimes d’aquell bombardeig cruel i innecessari que va fer perdre la vida de tanta gent trencant famílies i somnis de llibertat i esperança.

Uns fets que voldríem oblidar per sempre, encara que, de vegades, recordar és el millor homenatge que podem fer, perquè oblidar significaria esborrar una història que cal tindre present després de més de 80 anys per tal de que aquestes accions no es puguen tornar a repetir mai més.
Recordar, explicar i transmetre és una obligació que tenim la joventut, mantenir encesa la flama de la llibertat contra l’odi i la por, per al present i per a les generacions que estan per vindre.
Com va dir el poeta Miguel Hernàndez, “Sangre que no se desborda, juventud que no se atreve, ni es sangre, ni es juventud, ni relucen, ni florecen”.

🎞️HOMENATGE A LES VÍCTIMES DEL BOMBARDEIG – CJX

El president del CJX, Guillermo Delegido Terol, fent la lectura del manifest en homenatge a les víctimes del bombardeig.

“Recordar, explicar i transmetre és una obligació que tenim la joventut, mantenir encesa la flama de la llibertat contra l’odi i la por, per al present i per a les generacions que estan per vindre”.

Publicada por Consell de la Joventut de Xàtiva en Viernes, 12 de febrero de 2021

 

⬇️ Vídeo Manifest CJX:

💻 Facebook: http://bit.ly/3peemfT
📲 Instagram: https://bit.ly/3pjwQeJ
🐤 Twitter: https://bit.ly/3jKubJT

⬇️ Recordem el Bombardeig:

💻 Facebook: https://bit.ly/3ae4caX
📲 Instagram: https://bit.ly/3tOvNqO
🐤 Twitter: https://bit.ly/2Nmqaze

⬇️ Homanatge a les Víctimes 2021:

💻 Facebook: https://bit.ly/3dcT7ZD
📲 Instagram: https://bit.ly/3tOvNqO
🐤 Twitter: https://bit.ly/2Nmqaze