El CJX rebutja tota violència i s’uneix a les concentracions i activitats programades amb motiu del 25N

En la passada Assemblea General Ordinària del Consell de la Joventut va estar aprovada aquesta resolució per unanimitat.  El pròxim dilluns, 25N, es reivindica el dia internacional contra la violència de gènere. Recentment, el CJX ha començat a formar part del Consell de les Dones ja que considerem que hem de ser els i les joves les que hem d’iniciar tota reivindicació.

Des del Consell de les dones s’ha donat a conèixer multitud d’activitats i xerrades programades al voltant d’aquest dia:

El dia 25N vos esperem a tot el jovent de la ciutat xativina a les 19h a la porta de l’Ajuntament des d’on començarem la marxa i anirem identificats amb una pancarta del CJX per a que tot aquell que no sàpiga on anar o no tinga representació es sume a nosaltres. Després ens trobarem a les 20h davant de l’Ajuntament de Xàtiva per llegir el manifest del Consell de les Dones i cridar ben fort que #Ensvolemvives i #Niunamenys!


Resolució aprovada:

MANIFEST  25N CONSELL DE LA JOVENTUT DE XÀTIVA

   Cada 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. El Consell de la Joventut de Xàtiva (CJX) posa de manifest el seu reconeixement de l’existència de les violències sexuals en tota la seva magnitud, així com la seva implicació facilitant recursos per combatre-les.

El Consell de la Joventut, representa al jovent de la societat xativina i per tant considerem que és el nostre deure no callar davant del masclisme. Les pautes de conducta i de relació entre joves continuen reproduint rols i estereotips de gènere, l’humor sexista o el control són alguns exemples que mostren com la violència masclista s’introdueix en tots els canals per reproduir el sistema de control i violència vers les dones i les persones LGTBI i és per això, que continuen existint i intoxicant les relacions juvenils. Malgrat les diferents campanyes realitzades per a la conscienciació de cara al jovent, ens adonem que no és suficient.

 Cal deixar ben clar que no tolerem com excusa la utilització de cap tipus de droga, per exemple l’alcohol,  com justificació a una agressió masclista, i tampoc de qualsevol altre tipus de violència. Hem de ser conscients que aquestes actituds no han d’estar permeses en cap àmbit de la societat. Aquestes situacions les trobem reflectides entre la gent jove i per tant creguem que ha de ser una conscienciació dels joves per als joves.

  El jovent som una part important per a la transformació i el canvi de la societat futura, per això deguem promoure la defensa contra les situacions masclistes en tots els àmbits. Els darrers anys, hi ha hagut concentracions i manifestacions massives tant el dia 8 de març com el 25 de novembre, però som conscients que el masclisme continua present i per aquesta raó hem d’unir-nos i lluitar totes juntes, amb el suport de tota la societat per fer-la més forta i igualitària.  

Per tots aquests motius, el Consell de la Joventut de Xàtiva ens unim a tots els actes, concentracions i manifestacions convocades per al dia 25 de Novembre que es duran a terme a la nostra ciutat.


El pròxim dilluns participarem en la passateja on mostrarem la nostra pancarta. Vols vindre amb nosaltres? busca’ns!