Actualment, hi ha moltes malalties que sols pateixen les dones, però aquestes no s’investiguen i tenen pocs recursos. Quantes dones coneixem que per al dolor de la menstruació se les recepta píndoles anticonceptives? Per què no agafem el problema des de l’arrel i investiguem perquè a les dones els fa mal la menstruació? No és normal que a les dones els faça mal la menstruació, no és normal sangrar dues setmanes seguides, no és normal tenir dolor en les relacions sexuals, entre altres.

Les dones anteposen la salut dels seus fills i filles, marit, etc. abans que la seua salut, per això, cal convéncer a les dones que han de cuidar-se elles també, anar al metge, no abandonar els tractaments i autoresponsabilitzar-se, i portar hàbits saludables de vida.

Les dones necessiten investigació, recursos i explicacions, no serveix sols receptar medicaments. Hui en dia, per exemple, moltíssimes dones tenen endometriosis i es tarda anys a detectar-ho.

També trobem una gran diferència en els mètodes anticonceptius. Les dones tenen 11 mètodes anticonceptius i per contra els homes sols tenen 2. Per què les dones som el focus de prevenir l’embaràs i les malalties de transmissió sexual? Els homes no tenen la mateixa responsabilitat que les dones en les relacions sexuals? A les dones sempre se les culpabilitza de tenir un embaràs no desitjat, de tindre malalties de transmissió sexual, ja que, les dones no podem tenir relacions sexuals per a obtenir plaer com els homes, a les dones en la societat masclista i en l’àmbit sexual se les tracta per a procrear i reproduir-se.

RECORDA: a l’hora de mantenir relacions sexuals protegeix-te i protegeix a les altres
persones.