Ahir, des de la porta de l’Ajuntament va tindre lloc la lectura del Manifest a càrrec d’Arc de Sant Martí, a més, es va col·locar una pancarta amb els colors de la bandera LGTBI+, que també seran col·locades en la Casa de la Joventut i la Casa de les Dones. Aquest Manifest dona inici a una setmana de l’Orgull diferent, completament online. Recordeu que podeu aconseguir la vostra bandera en els diferents punts de recollida. Esperem que gaudiu amb nosaltres de tota la programació, recordeu el hastag: #ConnectemAmbOrgull.

 


Manifest:

Aquest any, degut a la situació provocada per la COVID19, i per  evitar aglomeracions o possibles contagis, totes les parts implicades en la realització de l’Orgull vam estar d’acord en donar el pas i realitzar el primer Orgull virtual de la ciutat.

No ha sigut fàcil no poder veure’ns i sempre tirarem en falta el vostre calor humà, la reivindicació al carrer i la festa, però tot tornarà, i ens tornarem a reunir, debatre, riure…

Enguany, hi ha dos aspectes dels que m’agradaria parlar, per una banda de les dones LTB i per un altra de les agressions de l’extrema dreta sobre el nostre col·lectiu. L’any 2020 es presenta com un any del feminisme, de sororitat i solidaritat entre les dones.

Les dones LTB, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, pel simple fet de ser dones, i ser lesbianes, transexuals o bisexuals estan exposades a la misogínia, a la lesbofòbia, bifòbia i transfòbia; amb un aspecte en comú, com a epicentre de totes aquestes fòbies, el masclisme.

No podem deixar de citar el feminisme que tant ens representa, de Marcela Lagarde, un feminisme de dones diferents, còmplices i aliades, que es recolzen mútuament i entenen la diversitat com a un valor positiu que les enriqueix.

No hi ha una única forma de ser dona. El feminisme no ha de separar mai, ni a les pròpies dones ni a les persones.

Profunditzant amb les dones trans, i per que les xifres d’atur d’aquest col·lectiu supera el 80%, per que es continua associant la transsexualitat a la prostitució, per que certs sectors continuen sense considerar-les dones, per que existeix una gran marginació social, per tot açò i perquè els genitals no defineixen si eres home, dona o no binaria,
necessitem de una equiparació efectiva en drets.

Les dones són diverses i diferents però han d’estar unides per a desmuntar la misogínia. La lluita contra el masclisme i el patriarcat, ha de ser l’acció bàsica per a l’empoderament i la construcció d’una igualtat real. No recolzem ni entenem una lluita feminista trans excloent. Per que les dones trans, van nàixer dones, són dones i seran dones.

De fa uns mesos, tots hem vist un repunt d’agressions a membres del col·lectiu LGTBI, agressions, totes elles, que provenen d’un marc ideològic concret, que sustenta i nodreix la LGTBIfòbia, i que el representa l’extrema dreta.

Des de pallisses, assassinats d’activistes, o agressions verbals pel simple fet de portar una bandera.

Ara més que mai, no podem fer un pas enrere, i per a això, s’ha d’oblidar la por, i no deixar que ens guanyen ni un mil·límetre del que amb tant d’esforç han aconseguit tots els que abans de nosaltres han tingut que lluitar.

No hem de confondre l’equiparació de certs drets, amb una equiparació real i efectiva. El nostre sostre no és celebrar que aquest any es commemoren els 15 anys de l’aprovació del matrimoni igualitari; nosaltres no tindrem sostre fins a que la equiparació siga real en tots els àmbits de la societat; i això comença per la base, l’educació és un dels pilars fonamentals per a poder acabar amb aquesta lacra.

Mentre hi haja una parella de dones o homes passejant per l’Albereda agafats de la mà, i algú els mire amb estranyesa o els increpe, mentre un bes al mig de la plaça del poble per una parella LGTBI continue molestant, mentre hi haja xiquetes i xiquets que estiguin sofrint bullyng a l’escola per la seva orientació sexual o de gènere, etc…

L’Associaciò Arc de Sant Martí estarem en la lluita. Per que també volem un compromís real de tota la societat, i un suport efectiu de totes les administracions per a aconseguir la plena igualtat i eliminar la LGTBIfòbia.

Per finalitzar, vos emplacem a gaudir de tota la programació que, de forma online s’ha planificat per a aquesta setmana, i que podreu trobar a les xarxes de La casa de les dones, El Consell de la Joventut, d’Infojove i de l’Arc de Sant Martí LGTBI+ Xàtiva.

En la diversitat està la normalitat.

Moltes gràcies per la vostra atenció,

Connectem amb orgull.

Jordi Mengual