Project Description

Muixeranga de Xàtiva “La Socarrà”

La Muixeranga de Xàtiva va nàixer a finals de maig del 2016, però no va ser fins a finals d’estiu que es va constituir legalment. Des d’aleshores hem assajat dur setmana rere setmana. Ara tenim la sort de poder fer-ho a l’interior del gimnàs de l’IES Simarro, però durant l’estiu, ja que aquest està tancat, ens anem veient per totes les places del poble. No tenim local propi, però des d’un principi els companys de l’Ateneu Popular de Xàtiva ens van cedir el seu espai desinteressadament per a què ens poguérem reunir.

Hem actuat a molts llocs, ja no solament arreu del País Valencià, sinó també a Barcelona a una actuació conjunta amb els seus castellers. Aquest any tenim pensat superar-nos i anar un poc més enllà. Ara mateix contem amb un poc més d’un centenar de membres a la colla.

Som la primera colla de tot el PV en fer un pilar exclusivament de dones, en homenatge a la seua lluita. Amb dues trobades al nostre poble a l’esquena, hui dia som una muixeranga forta que es dirigeix a un futur prometedor. Segons els plans de l’ajuntament, potser a finals d’any comencen les obres del nostre local, però cal dir que ens sentim molt còmodes actuant a les places i carreres, és el lloc on la gent millor ens pot veure.

Dades de contacte:
Telèfon: 616 550 048
Correu: muixerangaxativa@gmail.com
Adreça: Estació d’Autobussos de Xàtiva

Facebook: Muixeranga de Xàtiva
Twitter: @muixerangaxtv
Instagram: @muixerangadexativa