🎞️ Vídeo realitzat des del Consell de la Joventut de Xàtiva amb la participació dels Agrupaments Escoltes Jamboree i Cohinoor per tal de celebrar el Dia del Pensament Scout amb testimonis que ens conten de primera mà que significa per a ells i elles l’escoltisme. Moltes gràcies per participar!
.
.
⚜️ 𝗗𝗜𝗔 𝗗𝗘𝗟 𝗣𝗘𝗡𝗦𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧 𝗦𝗖𝗢𝗨𝗧 – 𝟮𝟮 𝗗𝗘 𝗙𝗘𝗕𝗥𝗘𝗥 ⚜️
📅 Hui es celebra el Dia Internacion
al del Pensament Scout, una de les dates més assenyalades per a les persones que formen part del moviment escolta arreu del món, un moviment implantat a més de 165 països que compta amb més de 40 milions de membres.
✅ La idea d’aquesta celebració era la d’establir una data en la que tots els scouts del món pensaren els uns amb els altres i estigueren units ja que treballen per uns objectius, principis i valors comuns. Es celebra el 22 de febrer perquè va ser el dia de naixement del fundador d’aquest moviment, Robert Baden-Powell (1857), i també de la seua dona, Lady Olave (1889), cap del moviment escolta femení.
➡️ Per això, des del Consell de la Joventut de Xàtiva, del qual formen part els dos agrupaments escoltes de la ciutat, volem celebrar aquest dia per tal de posar en valor la importància de l’escoltisme i reivindicar la tasca fonamental d’educació en valors en l’àmbit no formal que desenvolupen dia a dia l’Agrupament Escolta Jamboree Xàtiva i l’Agrupament Escolta Cohinoor. Dos agrupaments amb una llarga història per els que han passat milers de persones que han aprés a conviure en la natura, aprendre els uns dels altres, respectar-se i han adquirit una sèrie de valors que fan de l’escoltisme una de les ferramentes educatives més potents per a la infància i l’adolescència.
➡️ Però… Que és l’escoltisme?
Campaments, acampades, excursions, activitats, jocs en la natura, panyoleta, uniforme, voluntariat, solidaritat…
➡️ Sí… però l’escoltisme és molt més que això.
És una forma de vida, és comportar-se amb uns determinats principis adquirits en el moment de realitzar la Promesa Scout, és complir fidelment la Llei Scout, és desenvolupar un pensament crític, compromís, treball, companyerisme, respecte, amistat, és, en definitiva, ser millor persona i fer del món un món millor. Scouts sempre llestos!!