Com cada mes, el Consell Municipal de les Dones per la Igualtat (CMDI) organitza a través de les seues entitats membre un acte contra la violència masclista per tal de condemnar-la i retre homenatge a les víctimes. En aquest mes de juliol l’acte ha anat a càrrec del Consell de la Joventut de Xàtiva.

 

La joventut en peu contra la violència.

L’acte va començar a les 12h a la porta de l’ajuntament amb unes paraules de Lena Baraza, regidora de Dona i Igualtat, i de Guillermo Delegido, president del CJX, que va donar peu a Alexandra Boluda, vicepresidenta del CJX, que va fer la lectura d’un manifest rebutjant i condemnant la violència i els assassinats masclistes. Destaquen frases com “El Consell de la Joventut reivindiquem que els i les joves d’aquesta ciutat no volem viure, ni en el present ni en el futur, en una societat patriarcal on la igualtat per a totes i tots no siga la norma general”, o la crida a l’organització i l’associacionisme “Nosaltres apostem fermament per que la joventut i tot el conjunt de la societat ens organitzem a través d’associacions i moviments socials per a combatre i aturar aquesta xacra, posant com a centre de l’educació el respecte i l’educació en valors des de ben menudes”.

Després del manifest, la resta de companys i companyes del CJX van fer la lectura de noms de totes les víctimes assassinades des de gener de 2021, i cada assistent a l’acte va posar al terra un cartell amb cada nom formant així el símbol feminista.

 

Taller de personalització de bosses i samarretes amb lemes feministes

A banda de l’acte, des del Consell de la Joventut de Xàtiva vam voler anar més enllà i vam organitzar un taller de personalització de bosses de tela i samarretes que va començar a les 10h i va acabar uns minuts abans de l’acte. El taller va ser un èxit de participació i totes les persones que van assistir van personalitzar una bossa de tela facilitada pel CJX utilitzant una sèrie de plantilles amb lemes feministes i sprays i retoladors de diferents colors.

Des del CJX pensem que a banda de l’assistència a l’acte és important també organitzar activitats de diferents tipus que permeten a la joventut i al conjunt de la societat implicar-se de manera directa, i animem a tota la ciutadania a participar de les iniciatives i a seguir els nostres perfils oficials a les xarxes socials per a assabentar-se de totes aquestes activitats.