♻️”Reciclem, salvem el món” ♻️🌎

Avui, dia 5 de Juny, és el dia internacional del Medi Ambient i des del Consell de la Joventut de Xàtiva som conscients que l’emergència climàtica continua vigent encara que durant el confinament s’ha reduït la contaminació ambiental, ja que tot açò va relacionat amb el que estem vivint en el moment.

Cal mirar cap al futur, el canvi climàtic i la contaminació continuaran estant si no fem res per cuidar el nostre planeta que tant ens ha aportat, sent el nostre pulmó del dia a dia.

Per aquest motiu, presentem una campanya relacionada amb el reciclatge que hem anomenat “Reciclem, salvem el món!!” amb l’objectiu de conscienciar a la joventut de la ciutat que el planeta s’ha de cuidar. Per això, hem de tenir en compte el significat de les 3 R: Reutilitzem els objectes, Reduïm residus, Reciclem deixalles.

Creguem que aquests valors s’han d’inculcar des de ben menuts, començant a ensenyar-los a reciclar i explicant quines són les conseqüències que pot ocasionar la contaminació en un futur.

No hem d’oblidar que el canvi climàtic i el calfament global provoquen la desaparició d’espècies, boscos, brutícia als oceans i moltes conseqüències més. Hem de lluitar per un món, un planeta sense emergència climàtica!! Entre totes ho aconseguirem!!

 


 

💙Contenidor Blau: és el que es coneix com a contenidor de paper i cartró.

✅S’ha de llençar: paper, diaris, cartró, caixes de sabates, sobres…

❌S’ha d’evitar llançar papers plastificats, mocadors, paper de cuina i brics.

💛Contenidor groc: és el que és coneix com a contenidor de plàstic i envasos.

✅S’han de llençar llaunes de refresc i conserva; botelles i bosses de plàstic; alumini; brics de llet o sucs, desodorants entre altres.

❌S’ha d’evitar llançar CD, joguets; bolígrafs; roba; bolquers etc.

💚Contenidor Verd: és coneix com al contenidor del vidre, de vegades es confon amb el cristall.

✅S’ha de llançar: botelles de vidre de qualsevol líquid; pots de melmelada, etc. Tots aquests hauran d’anar sense tap.

❌Evitem llançar qualsevol tipus de cristall com copes, bombetes, etc.


🖤Contenidor Verd Obscur: és coneix com el contenidor de restes i orgànics. A Xàtiva de moment no hi ha diferència entre el dos contenidors. Hi ha localitats on si que es diferencien.

✅S’ha de llançar residus biodegradables i deixalles orgàniques i resta.