La passada setmana l’Ajuntament de Xàtiva va comunicar la impossibilitat de realitzar el 5 d’octubre aquesta fira a l’Albereda Jaume I, donant prioritat a altres activitats.

La FesJove és una fira d’entitats que organitza el Consell de la Joventut de Xàtiva, i que serveix per donar difusió de les activitats i associacions que conformen gran part del teixit associatiu juvenil de la ciutat. Per això s’estan portant a terme distintes reunions amb les associacions i diferents entitats per tal de propiciar la participació i construir entre totes i tots una millor FesJove.

Des de la nova permanent s’està treballant per fer de la FesJove una fira oberta, completa i que represente a tot el jovent xativí. Aquest any com a novetat participaran el Campus de la Universitat de València d’Ontinyent, el Campus de la Universitat Politècnica de València d’Alcoi i els centres de formació professional de Xàtiva.

En un primer moment, la FesJove anava realitzar-se a l’Albereda Jaume I el dia 5 d’octubre, però un mes i mig després s’ha comunicat que no podrà tindre lloc en aquesta ubicació per la coincidència amb un altra activitat, i que per les seues característiques i trajectòria s’havia de trobar una ubicació alternativa. Amb aquest motiu el Consell de la Joventut es va reunir de manera extraordinària el passat divendres per trobar una solució, acordant-se el canvi d’ubicació a l’Avinguda Selgas, entre Hisenda i el Restaurant el Moncho.

Malgrat que la nova ubicació de la FesJove és una continuació de l’Albereda Jaume I, des del Consell de la Joventut consideren que tindrà menys visibilitat i, per tant, es desmereixerà el treball realitzat per part de les associacions juvenils i repercutirà en el ressò i la posterior difusió del resultat de la mateixa.

A més, el Consell de la Joventut es va reunir amb l’alcalde de la ciutat per poder seguir realitzant la FesJove en el lloc demanat i primerament acordat. Davant aquesta impossibilitat se li va traslladar el descontent i la reivindicació sobre la millora de la gestió de les instàncies, ja que aquesta descoordinació ha propiciat que estigueren gestionant-se dos esdeveniments al mateix temps i no s’han adonat fins  un mes i mig després amb el resultat anteriorment explicat.

Per últim, des del Consell de la Joventut conviden a que la ciutadania visite aquesta fira d’associacions el pròxim 5 d’octubre, a partir d’Hisenda, des de les 10h del matí fins les 20h de la vesprada.