Aquest any amb motiu de la celebració del Dia mundial en la lluita contra la SIDA, el Consell de la Joventut, la UPCCA i la Regidoria de Joventut hem organitzat una campanya per tal de donar a conèixer o recordar la problemàtica que tenim a dia d’avui amb la SIDA. Per açò anem a visitar alguns instituts demà divendres, també demà de 19 a 21h estarem en la Plaça del Mercat i dissabte en l’albereda d’11 a 13h. donant fullets informatius i preservatius com a principal mètode de protecció davant una possible MTS.

Des del CJX també ens unim a la campanya que ha organitzat el Consell Valencià de la Joventut, ja creguem que en aquesta causa el CJX ha d’estar al costat de la gent més jove per tal de previndre aquesta problemàtica i evitar el desconeixement sobre la seua transmissió i les mesures que podem prendre per evitar-la.

Pots escoltar el programa xtrajove on parlem de tot açò (Min. 8 – 14):

Vos deixem la Nota de Premsa conjunta que hem emès:

Taules informatives per motiu del Dia mundial en la lluita contra la SIDA

 

Xàtiva, 26 de Novembre del 2019.-  

Com cada 1 de Desembre, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), celebra el Dia Mundial en la LLuita contra la SIDA amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar de la problemàtica vigent sobre l’infecció del VIH i la SIDA i recordar les mesures que tenim a l’abast per frenar la seua transmissió.

A dia d’avuí en Espanya hi ha prop de 145.000 persones infectades per VIH, però sols 1 de cada 5 sap que es portadora de l’enfermetat, el que resulta un problema pel risc d’infecció i transmissió que implica aquesta patologia. D’aquestes, 16.000 persones es troben a la Comunitat Valenciana.

A l’any es diagnostiquen al voltant de 4.000 nous casos, dels que quasi la meitat (46%) es detecta en fases avançades de la malaltia. El 11% dels nous casos de VIH en Espanya son joves d’entre 15 i 24 anys.

Segons la OMS (Organització Mundial de la Salut) les estratègies principals i més efectives per fer front a les malalties de transmissió sexual son:

  • Educació sexual integral i assessorament abans i després de les proves de detecció de les MTS i VIH.
  • Consell sobre pràctiques sexuals més segures i reducció de riscos, i foment de l’ús dels preservatius.
  • Assessorament i educació sexual adaptades a les necessitats dels i les adolescents.

Per aquest motiu, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, el Consell de la Joventut de Xàtiva i la Regidoria de Joventut, l’Ajuntament de Xàtiva commemora aquest dia i promou activitats de caràcter informatiu en centres de secundària del municipi i en zones d’oci nocturn, per tal d’apropar a la població jove informació d’interés i previndre conductes de risc que posen en perill la salut sexual de les persones.

Per tant, les actuacions a realitzar el proper divendres 29 als centres de secundària i a la zona del mercat son:

  • Informar i sensibilitzar a la població jove i adulta dels riscs per a la salut de dur a terme conductes sexuals poc segures que augmenten el risc de contagiar-se de VIH.
  • Promoure l’ús d’anticonceptius que siguen eficaços per previndre el VIH i altres malalties de transmissió sexual (MTS).
  • Lliurament de material divulgatiu i preservatius com a principal mètode de protecció davant una possible MTS.

Gràcies a campanyes de prevenció i tractament com aquesta, el número de casos notificats a Espanya ha experimentat un progressiu descens des del 1996, dècada en la que es va assolir el màxim número d’infeccions.

Vos esperem demà i dissabte!